Nove mere: Samoizolacija 28 dana, vikendom zabranjeno kretanje od 15…

28. mart 2020 – Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije donete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19. Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana. Izmenjeno je vreme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda; subotom i nedeljom građani će morati da ostanu u svojim domovima od 15 časova do 5 časova ujutru. Povučena je i odluka o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.

Svima koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pisano rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati.

Najstariji sugrađani mogu da napuste svoje domove i dalje jedino nedeljom između 3 i 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom COVID-19, odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg, navodi se u saopštenju Vlade sa današnje sednice.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien