Bivši as Smedereva iz Pariza stigao poslednjim letom, u izolaciji 28 dana

26. mart 2020 – Sat vremena pre nego je aerodrom u Beogradu zatvoren, iz Pariza se, poslednjim letom, vratio Ivan Milosavljević, dugogodišnji fudbaler Smedereva.

Hitronogi desni bek prošao je školu Oklopnika, kalio se u komšijskom Železničaru i Rudaru iz Kostolca, potom zauzeo poziciju uz desnu aut liniju i gotovo celu karijeru proveo u dresu matičnog kluba.

– Za Smederevo me vežu najlepši trenuci u karijeri. Debi pred 40.000 gledalaca na našem najvećem stadionu pamtiću do kraja života. Posle odlaska generalnog sponzora, pre sedam godina, ispali smo iz Super, a odmah i iz Prve lige, ali nijednog trenutka nisam pomišljao da napustim klub. Postao sam zamenik kapitena Nenada Stanića sa kojim sam letos, uz nekolicinu saigrača, otišao da pomognem Mihajlovčanima – kaže Milosavljević.

Osim utakmice sa Crvenom zvezdom jedan od najdražih trenutaka tokom karijere iskusnog defanzivca, koji se ističe i prodorima po desnom boku, bio je svakako krajem prošle sezone. Smederevci su tada, posle petogodišnjeg posta, izborili povratak u prvoligaško društvo, a veliki doprinos dao je i popularni Ivke.

– Dva kola pre kraja prvenstva obezbedili smo prvo mesto, pa je utakmica sa Tutinom imala više svečarski nego takmičarski karakter. Iako smo golom Nenada Milentijevića stekli prednost, gosti su u finišu uspeli da izjednače, ali to nije pokvarilo našu radost. Gotovo puna zapadna tribina je samo ulepšala dekor, a najdraža čestitka stigla je od ćerkice Staše. Bio je to trenutak da se na najlepši način oprostim od dresa voljenog kluba.

Sa Nenadom Stanićem, njegov dugogodišnji saigrač i zamenik, zaposlen je u inostranoj kompaniji sa sedištem u Đurđevom gradu. Zahvaljujući razumevanju u kolektivu i posle Smedereva nastavio je da bavi fudbalom u srpskoligašu iz Mihajlovca.

– Odigrao sam celu jesenju sezonu gde smo posle lošeg starta napravili solidnu seriju i sa velikim izgledima da izborimo opstanak. Ekipa se zahvaljujući agilnom rukovodstvu u zimskom prelaznom roku dosta pojačala, pa ako se nastavi prvenstvo plasman u sredini tabele je realna opcija.

Zbog radnih obaveza i dodatnog usavršavanja u Kaenu morao je da propusti pripreme i nastavak prvenstva koji je zbog virusa na staru prekinut.

– Prva dva meča nisam odigrao jer sam 5. januara otišao u Francusku da bih se dodatno obučio i unapredio znanje za posao koji obavljam. Pre zatvaranja aerodroma zbog pandemije letom iz Pariza uspeo sam u poslednjem trenutku da se vratim kući gde sam 28 dana u samoizolaciji. Strogo poštujem kućni karantin i za sada se odlično osećam. čim ovo prođe počeću da radim i priključiću se ekipi gde sam bio stanadrni član startne postave – jasan je Ivan Milisavljević.

Tekst i foto: Radoje Glišić

Objavljeno u Sportskom žurnalu 26.3.2020.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!