Kontakt centar za prijavljivanje nezakonitog podizanja cena namirnica, lekova i zaštitne opreme

25. mart 2020 – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da od danas građani i privreda mogu da prijave nezakonito podizanje cena životnih namirnica, lekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme jedinstvenom Kontakt centru za republičke inspekcije. Oformljen je da bi se sprečile neregularnosti na tržištu u vreme pandemije COVID-19, a prijave se primaju na broj 011/6350-322 ili putem sajta i prosleđuju nadležnoj inspekciji.

Prijave mogu da se podnesu i anonimno, a oni koji ostave kontakt podatke dobiće u roku od 72 časa povratnu informaciju kojoj republičkoj inspekciji je prosleđena. Republičke inspekcije imaju zakonski rok da obaveste podnosioca o toku postupka.

Svaka prijava biće evidentirana u CRM sistemu, nakon čega se elektronski, sa stepenom hitnosti, šalje nadležnoj inspekcijskoj službi i evidentira u informacionom sistemu e-Inspektor.

Putem Kontakt centra moguće je podneti i pritužbu na postupanje službenih lica republičkih inspekcija.

Ono što građani i privreda neće moći da prijavljuju su problemi iz nadležnosti pokrajinskih i lokalnih inspekcija, kao što su komunalni poslovi, komunalni red, saobraćaj, buka, vanpijačna prodaja, izgradnja objekata u nadležnosti opštine/grada i drugo.U tim situacijama, operateri će ih uputiti na nadležnu pokrajinsku ili lokalnu inspekciju.

Dodatne informacije mogu se dobiti na imejl press.mduls@mduls.gov.rs.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!