Novi detalji o zaraženom u Velikoj Plani: Policija ga zatekla gde ore njivu

Izvor: srbijasrpska.rs, 24. mart 2020 – Muškarac T.M. iz Donje Livadice, prvi stanovnik opštine Velika Plana za kojeg je potvrđeno da je zaražen korona virusom, oseća se veoma dobro i da nije u izolaciji moglo bi se reći da živi potpuno normalno.

Iako je prošlo 14 dana od dana u kojem je, najverovatnije, „pokupio“ virus korone on je, kad je policija došla po njega, traktorom orao njivu.

– Rekao je policiji da se oseća dobro i pitao da li može da završi oranje ali mu nisu dozvolili – saznajemo iz dobro obaveštenog izvora iz Donje Livadice, koji je zamolio da mu ne pominjemo ime.

S obzirom na dobro opšte stanje u kojem se nalazi, lekari su procenili da nema potrebe za bolničkim lečenjem.

Donja Livadica, foto: Dušan Marić

Meštanin Donje Livadice, kod kojeg je otkriveno prisustvo korona virusa, sa porodicom živi i radi u Bergamu u Italiji. U Srbiju je došao 10. marta, avionom, preko aerodroma u Nišu. Na aerodromu „Konstantin Veliki“ sačekao ga je prijatelј iz Žabara, koji ga je u svom automobilu dovezao u Donju Livadicu.

Pre dva dana utvrđeno je da je taj njegov prijatelј iz Žabara zaražen korona virusom.

– Kad je proglašeno vanredno stanje i nadležni pozvali građane koji su došli iz Italije i drugih rizičnih zemalјa da budu u karantinu, jedna od radnica u supermarketu u Velikoj Plani, koja ga poznaje, videla je T.M. i obavestila nadležne organe. On od tada nije izlazio iz kuće. Međutim, utvrđeno je da se šest dana pre toga kretao po selu i bio u kontaktu sa mnogim lјudima. Svraćao je u seosku poštu, išao u prodavnicu. Išao je u kupovinu i u grad, kažu da je produžavao i registraciju automobila – nastavlјa naš sagovornik.

Dodatni problem je to što su i članovi njegove porodice sve do juče bili u kontaktu sa mnogim lјudima.

– Nјegova majka ima više od 70 godina. Za sad je dobro. Bogu hvala, dobro se osećaju i njegova supruga i sin, koji su u Donju Livadicu došli ranije, pre izbijanja epidemije.

Svima za koje je utvrđeno da su nakon njegovog dolaska u Srbiju imali kontakt sa zaraženim određen je karantin od 14 dana.

Vest o prvom zaraženom u njihovoj opštini zabrinula je Planjane ali ih i dodatno uverila koliko je neophodno da se pridržavaju mera koje donose nadležni državni organi i lekari.

Naslovna foto/ilustracija: pixabay.com


Skorašnji članci

error: Content is protected !!