Podunavlje.info akcija – Naši u svetu u doba korone

SMEDEREVO,  23. mart 2020 – Udruženje za promovisanje slobode izražavanja – Podunavska inicijativa, kao izdavač portala Podunavlje.info, poziva sunarodnike iz svih krajeva sveta da nam se jave i pošalju informacije o stanju u sredinama u kojima borave ili žive, sa ličnim pečatom, zašto da ne, i prenesu nam dobro i loše, sve s čim se ovih dana negde tamo susreću u vezi sa globalnom pandemijom.

– Kako je u vašem mestu/državi, kakva je zdravstvena situacija, koje mere preduzimate u zajednici, i lično, da se zaštitite i odbranite od korona virusa?

– Na koji način provodite vreme u novonastaloj situaciji, podelite iskustvo i posavetujte druge.

– Da li imate kontakt sa svojima u Srbiji, da li je nekima od njih potrebna pomoć i da li im i na koji način im možete pomoći preko našeg portala?

Pitanja nisu tu da bismo vas anketirali, više kao podsetnik, naravno da ne morate na sva da odgovorite, a možete da pišete, čak je i poželjno, i što vas nismo pitali.

Jer, vreme je teško, i baš zato, pravi je trenutak za solidarnost, da pokažemo i dokažemo da smo, pre svega, ljudi (iako smo Srbi, kako je govorio patrijarh Pavle). Zato vam Podunavska inicijativa i portal Podunavlje.info, najiskrenije, pružaju svaku vrstu podrške, kao neko iz matice ko misli na svoju braću i sestre rasute po celom svetu, a zauzvrat ne očekuju nikakvu korist.

Javite nam se ukoliko smatrate da možemo na bilo koji način da vam pomognemo, rado ćemo to učiniti – objavićemo vašu priču, apel, čak i pozdrave familiji u Srbiji, ili ćemo pokušati da na konkretniji način pomognemo vašima kod kuće, posebno samima i nemoćnima, najugroženijima, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju. U stalnom smo kontaktu sa štabovima za vanredne situacije, pa možda možemo direktno i brže da stignemo do određenih informacija, da vama i njima i na taj način budemo od pomoći.

Ukoliko ste saglasni, pišite na našu e-adresu: redakcija@podunavlje.info ili možete i preko Messenger-a na Facebok-u, koji god način komunikacije da vam odgovara.

Objavićemo i potruditi se da odgovorimo na svako vaše pismo, apel za pomoć i slično, što će biti veoma zahtevno, zato što nas ima na svim meridijanima i u svim vremenskim zonama. Neće nam biti teško, možda će nam faliti malo više vremena za odmor, ali sada nije vreme za odmor, već za akciju!

Biće to naš mali doprinos u borbi protiv globalne pandemije, ali i u vraćanje poverenja i jačanje veza matice i dijaspore.

Vreme je da pomažemo drugima, pogotovo kad su u pitanju naši!

Skorašnji članci

error: Content is protected !!