GSSHO: Stigle maske za zaposlene i korisnike, ponovo se realizuje usluga pomoći u kući za najugroženije

SMEDEREVO, 23. mart 2020 – Grad Smederevo obezbedio je maske za zaposlene domaćice i korisnike usluge pomoći u kući za jednočlana i dvočlana socijalno ugrožena staračka domaćinstva, kao i zaposlene u okviru usluge pomoći u kući i personalne asistencije za osobe sa invaliditetom, objavio je danas Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija.

Koliko smo informisani, maske su obezbeđene i za angažovane u organizacijama osoba sa invaliditetom kažu iz GSSHO. Društvo za CDP Smederevo je uspelo da obezbedi i manju količinu alkohola i zaštitnih rukavica za svoje zaposlene, zahvaljujući Apoteci „1. maj“. Rešen je, napominju iz GSSHO, i problem prevoza domaćica s kojim su se susreli nakon ukidanja javnog prevoza.

Pomoć u kući i personalna asistencija za osobe s invaliditetom su usluge koje se tako ponovo realizuju za najugroženije korisnike koji žive sami, visoko su zavisni od podrške drugih osoba i nemaju dovoljnu porodičnu podršku, objšanjavaju iz GSSHO, zahvaljujući se korisnicima i zaposlenima na strpljenju i razumevanju.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!