Smederevo: Pripreme za dezinfekciju svih ulaza zgrada i ulica

SMEDEREVO, 20. mart 2020 – Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije čulo se da su svi uzorci pacijenata iz Smedereva koji su testirani na korona virus negativni, a rečeno je i da MUP kontroliše 400 lica i da ima podnetih krivičnih prijava protiv osoba koje ne poštuju mere zabrane kretanja, o čemu je portal Podunavlje.info već izvestio. Štab je naložio da se obezbede sredstva za nabavku prskalica, opreme i dezinfekcionih sredstva za dezinfekciju svih zgrada, a biće formirana i radna grupa na nivou javnih komunalnih preduzeća kako bi se organizovala obuka i realizovala dezinfekcija svih ulaza zgrada na teritoriji Smedereva.

Naloženo je i da se pripremi informacija o dezinfekcionim sredstvima neophodnim za dezinfekciju ulica, a za tu svrhu na raspolaganju su tri cisterne JKP Zelenilo i groblja, dve velike i jedna mala.

Aktivnosti Crvenog krsta redovno se odvijaju, nabavljaju se životne namirnice. U Maloj Krsni se trenutno nalazi 100 paketa hrane i 100 paketa higijenskih sredstava. Gradu Smederevu je naloženo da obezbedi sredstva za nabavku 150 paketa hrane i 150 paketa higijene za potrebe Crvenog krsta, kao i gorivo za vozila koja su aktivirana za pomoć Crvenom krstu, odnosno distribuciju paketa.

Svim javnim preduzećima i ustanovama, kao i Gradskoj upravi, naloženo je da obezbede maske za svoje radnike po prioritetima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!