Maloprodajnim i ugostiteljskim objektima ograničeno radno vreme

SMEDEREVO, 20. mart 2020 – Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva je na današnjoj sednici doneo odluku koja se odnosi na ograničavanje radnog vremena sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja. Od ponedeljka do subote to je od 7 do 18, a nedeljom od 8 do 18 časova. Nedeljom od 4 do 7 sati isključivo za građane starije od 65 godina.

Trgovac može, kako se navodi u odluci, u skladu sa navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima. Ostaje na snazi da broj potrošača u maloprodajnim objektima može da bude jedan na četiri kvadratna metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti.

Što se tiče ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, odlukom Štaba je predviđeno da restorani, kafići, barovi i ostali ugostiteljski objekti na teritoriji grada Smedereva mogu da rade od 8 do 15 časova.

U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena dozvoljeno je i dalje prisustvo najviše 50 osoba, zajedno sa osobljem objekata, a  razmak između njih mora da bude najmanje 2 metra. Za jedno lice koje boravi u objektu mora biti obezbeđen prostor od 4 kvadratna metra. Vlasnici ugostiteljskih objekata su u obavezi da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar objekta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!