Vlasnici kafiće zatvaraju samoinicijativno

SMEDEREVO, 19. mart 2020 – Vlasnici više ugostiteljskih objekata u Smederevu samoinicijativno su ih zatvorili i, po svemu sudeći, neće ih otvarati dok traje vanredno stanje. Tako je danas od nekoliko kafića u najstrožem centru grada, na ulazu u pešačku zonu, na obodima centralnog gradskog trga, samo jedan bio otvoren, dok su ostali bili zatvoreni.

U večernjim časovima, pred početak noćne zabrane kretanja, u Ulici kralja Petra, inače veoma prometnoj u pomenutoj pešačkoj zoni kada su po lepom vremenu pune bašte, sada jedva da ima posetilaca.

Podsećamo da je pre dva dana doneta dopune odluke Štaba za vanredne situacije koja se odnosi na ograničavanje radnog vremena svih ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Smedereva od 8 do 20 časova. U ovim objektima, restoranima, kafanama, kafićima, barovima,tokom radnog vremena dozvoljeno je prisustvo najviše 50 osoba, zajedno sa osobljem. Razmak između osoba u objektima mora da bude najmanje dva metra, a za jedno lice koje boravi u objektu mora biti obezbeđen prostor od  četiri kvadratna metra. Vlasnici ugostiteljskih objekata su u obavezi da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar objekta.

U Smederevskoj Palanci, podsećamo, naredbom Opštinskog štaba za vanredne situacije, od utorka su zatvoreni svi ugostiteljski objekti, sale, za organizovanje svih vrsta proslava, teretane, kladionice, pa i pijace.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!