Obaveštenje o nastavi na daljinu za osnovne škole

SMEDEREVO, 16. mart 2020 – Smederevske osnovne škole na svojim sajtovima saopštile da će od utorka, počevši od 8 časova, šest dana u nedelji, na kanalu RTS 3, biti emitovani adaptirani obrazovni sadržaji u skladu sa propisanim planom i programom za predmete sa najvećim fondom časova (srpski jezik, matematika…).

Raspored emitovanja po razredima dostupan je danas na sajtu Ministarstva prosvete (rasporednastave.gov.rs), dok se za gimnazije i srednje stručne škole, kako se navodi na sajtu Ministarstva, očekuje uskoro.

Svi emitovani časovi biće dostupni  i na platformi RTS Planeta gde se mogu naknadno i više puta pregledati, istog ili narednog dana.

Operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za navedene edukativne sadržaje.

Nastavnici i odeljenske starešine će biti dostupni za svaku vrstu dodatne podrške i pomoći učenicima, u savladavanju predviđenih sadržaja.

U dogovoru sa nastavnicima, domaći zadaci, dodatna vežbanja, kao i konsultacije će se obavljati preko grupa na društvenim mrežama ili putem SMS poruka.

Roditelji su obavezni da sarađuju i daju podršku odeljenskim starešinama i nastavnicima u ostvarivanju komunikacije sa učenicima (dostupnost Viber grupi, Fejsbuk grupi i slično)

Ovaj vid nastave na daljinu je obavezan za sve učenike.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!