„Čeliku“ 7 medalja na startu Prvenstva Srbije u planinarskoj orijentaciji

FRUŠKA GORA/SMEDEREVO, 16 mart 202 – Proteklog vikenda otpočelo je Prvenstvo Srbije u planinarskoj orijentaciji. Prvo kolo je održano na Fruškoj Gori, a ekipe “Čelika“ su osvojile 7  medalјa, po dve zlatne i srebrne i tri bronzane. „Čelik“ je bio najuspešniji klub, sa osvojenih 3.515 bodova i odmah se ustoličio na prvom mestu Lige Srbije.

Najznačajniji rezultat po klub predstavlјa osvajanje zlatne medalje ženske pionirske ekipe, koja je bila u sastavu: Milica Vasilјević, Senka Ranković i Anka Ranković. Druga ekipa pionirki bila je treća, a nju čsuinile: Marta Trajković, Mina Vučković i Una Markićević. „Čelikova“ ekipa pionira, u sastavu Nikola Tasić, Sava Veličković i Vuk Gilanović, osvojila je srebrnu medalјu. Pionirirske ekipe u imale stazu dugu 3,2 kilometra sa 6 kontrolnih tačaka.

Vredan rezultat postigli su i seniori, koji su u konkurenciji 7 ekipa osvojili treće mesto i bronzanu medalјu. Ekipa „Čelika“ je bila u standarnom sastavu: Saša Nikolić, Dejan Rankovići Miloš Karupović. Staza je bila duga 8,7 kilometara sa 9 kontrolnih tačaka. Seniorke „Čelika“ su bile: Marija Trajković, Bilјana Aranđelović i Nataša Vasojević. One su, na stazi dugoj 5,8 kilometara sa 7 kontrolnih tačaka, u konkurenciji 7 ekipa osvojila je bronzanu medalju. 

Ekipu veteranki činile su:Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić.  One su stazu dugu 4,5 kilometara sa 6 kontrolnih uspešno savladale i osvojile srebrnu medalјu. Za ekipu veterana bila je pripremljena  staza od 6,2 kilometara sa 7 kontrolnih tačaka. „Čelikovcii“ su je prešli za 89 minuta i osvojili zlatnu medalju, a nastupili su: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić.

Na takmičenju na Fruškoj Gori su učestvovale 33 ekipe iz 13 klubova, među kojima i 8 ekipa PSK “Čelik“; dve ženske pionirske,  jedna muška pionirska,  seniorska ženska ekipa, dve seniorske muške, jedna ženska veteranska i jedna muška veteranska.  Posle prvog kola „Čelik“ je, kako je rečeno – prvi, drugoplasirana je „Pobeda“, a trećeplasirano je „Stražilovo“.

Sve ekipe „Čelika“ su završile trke, pronalaženjem postavlјenih kontrolnih tačaka.  Za klub je najznačajnije što su ekipe osvežene novim takmičarima koji su prethodne nedelјe završili „Čelikovu“ školu orijentiringa i planinarske orijentacije. Nova lica na ovom takmičenju su bile Anka Ranković, Una Markićević i Nataša Vasojević, Na sledećim takmičenjima biće uklјučeni i drugi polaznici škole koji su sa uspehom položili ispit.

Fotografije su iz lične arhive članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!