Vanredne kontrole apoteka i maloprodaja, telefon za prijavu nepravilnosti

BEOGRAD, 15. mart 2020 – Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je danas, gostujući na Radio televiziji Srbije,  da je otvoren novi telefonski broj za građane 011/2699-610 koji je u funkciji svakog dana od 7 i 30 do 22 časa, a putem kojeg će građani moći da prijave eventualne primedbe na račun trgovaca koji pokušavaju da zloupotrebe situaciju sa koronavirusom za ekonomsku dobit.

On je preneo da je tokom obilaska distributivnih centara konstatovano da je broj potrošača isti, da je povećana kupovina određenih namirnica, ali da je to ipak daleko od količine namirnica koja se kupuje tokom praznika. Prema njegovim rečima, nadležne službe su od prvog dana krenule u vanredne kontrole apoteka i maloprodaja sa ciljem da se spreči da neko iskoristi ovu situaciju za sticanje ekonomske dobiti. Do sada su, rekao je Ljajić, primećena dva slučaja u kojima se radi o neosnovanom podizanju cena i neizdavanju fiskalnih računa.

Ukoliko se nastavi besomučna potražnja možemo da ograničimo količine i cene, ali ipak ne verujem da će doći do toga, kazao je Ljajić i dodao da Vlada Srbije može da iskoristi taj instrument.

Foto: RTS printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!