Saopštenje Opštinskog štaba za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 15. mart 2020 – Opštinski štab za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci razmatrao je aktuelnu situaciju u ovoj opštini nakon što je u poslednja 24 sata primio više poruka građana, koji su uočili da u Smederevskoj Palanci ima lica koji su nedavno doputovala iz takozvanih crvenih zona intenzivne transmisije virusa COVID 19 – za koje nije poznato da li su obavili sve preventivne preglede, shodno odlukama Vlade Republike Srbije.
Imajući to u vidu, Štab apeluje na sve građane koji su bili u zonama intenzivne transmisije virusa da obave preventivne preglede i 15 dana provedu u samoizolaciji, i podseća da su to OBAVEZNE MERE PROPISANE ODLUKOM VLADE REPUBLIKE SRBIJE.
Opštinski štab za vanredne situacije će upotrebiti sva sredstva koja su mu na raspolaganju u zaštiti građana naše opštine, računajući, pri tom, na pomoć Policijske stanice u Smederevskoj Palanci. Istovremeno, Opštinski štab za vanredne situacije moli građane da u slučaju pojave
simptoma obolјenja virusom COVID 19, o tome odmah obaveste nadležni Zavod za javno zdravlјe Požarevac, na telefon 012/2222-568.

U potpisu ovog saopštenja, sa oznakom HITNO, komandant Štaba, Nikola Vučen.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!