Poništen gol, crveni karton, promašen penal i na kraju drugi remi

ZEMUN/SMEDEREVO, 8. mart 2020 – Posle remija sa Sinđelićem, bilo je 0:0, na otvaranju drugog dela sezone, Smederevo je na gostovanju u Gornjoj varoši zabeležilo još jedna nerešen rezultat, ovoga puta protiv Zemuna 1:1 (0:0).

Prvi deo susreta završen je bez golova, a moglo je da bude i drugačije. Sporan detalj dogodio se u 18. minutu; sa distance je kapiten Smedereva Slađan Rakić uputio snažan udarac, posle koga je golman domaćih Krunić kratko odbio loptu na koju je natrčao Džon Mozes Agon i sproveo je u mrežu. Pogodak je poništen zbog navodnog ofsajda, radost Smederevaca je bila uzaludna.

U 69. minutu, nakon duplog pasa, Ristović je izbio sam i bez poteškoća savladao Lučića. Tri minuta kasnije, posle kornera, koji je izveo povratnik u tim Smedereva Nikola Stojković, precizan udarac glavom Uroševića i izjednačenje rezultata. Gotovo u istom minutu, zbog drugog žutog kartona Jović je morao u svlačionicu. Brojčanu prednost do kraja utakmice domaćin nije iskoristio.

U 83. minutu, nakon starta nad Kisom, dosuđen je penal za domaće, ali Ristović nije uspeo da se po drugi put upiše u strelce, pošto je loptu poslao iznad prečke.

Iduće subote Smederevci će ugostiti tim Zlatibora, a ta utakmica počinje u 15 časova.

Tekst i foto R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!