Objavljen konkurs za prijem dece u celodnevni boravak

SMEDEREVO, 6. mart 2020 – Predškolska ustanova „Naša radost“ Smederevo raspisala je konkurs za prijem dece u celodnevni boravak za radnu 2020/21. godinu.

U radnoj 2020/21 godini Predškolska ustanova “Naša radost“ Smederevo upisuje  decu u celodnevni boravak u trajanju od 11 časova.

Prijavu za upis  sa potrebnom dokumentacijom podnosi roditelj, staratelj ili hranitelj deteta.

Konkurs za prijem dokumentacije za celodnevni boravak trajaće od 1. do 16. aprila 2020. godine, od 10 do 14 i 30 svakog radnog dana, a sredom od do 16 sati u objektu „Hajdi“ u Ulici vojvode Mišića broj 4 u Smederevu, za podnošenje dokumentacije neposredno.

Prijava se može podneti i samostalno preko portala E-uprave ukoliko je već kreiran nalog, u suprotnom neophodna je prethodna  registracija. Takođe, dodatnu relevantnu dokumentaciju za samohrane roditelje, decu sa smetnjama u razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, kao i za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije, neophodno je dostaviti neposredno Upravi Predškoske ustanove na navedenoj adresi.

Zahtevi za premaštaj dece iz jednog u drugi objekat predaju se tokom trajanja konkursa.

Prijave za upis i zahtevi za premeštaj dece iz jednog objekta u drugi objekat mogu se preuzeti u objektu „Hajdi“ Predškolske ustanove “Naša radost“ Smederevo, Ulica vojvode Mišića broj 4, svakog radnog dana od 7,30 do 14,30 časova ili na sajtu Ustanove  www.nasaradost.org.rs

Odluku o prijemu dece donosi konkursna komisija koju imenuje direktor Ustanove. Rezultati Konkursa biće objavljeni na oglasnim tablama svih objekata Ustanove i na sajtu Ustanove 5. maja 2020. godine.

Ako roditelj, staratelj ili hranitelj deteta nije zadovoljan načinom bodovanja, podnosi pisani prigovor Komisiji za upis najkasnije u roku od 8 dana od dana isticanja liste.Komisija za upis je dužna da pisanim putem odgovori najkasnije u roku od 7 dana od dana prijema prigovora.

Prijave i dokumentacija dostavljena posle konkursnog roka neće se uzeti u razmatranje.

Od 18. do 29. maja 2020. godine budući korisnici usluga će sklapati Ugovor o korišćenju usluga Predškolske ustanove “Naša radost“ Smederevo prema rasporedu koji će naknadno biti istaknut.

Komisija će raditi u skladu sa članom 17. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja („Službeni glasnik RS“, broj 88/2017, 27/2018 -dr. zakon, 10/2019 i 6/2020), sa Pravilnikom o bližim uslovima za utvrđivanje prioriteta za upis dece u predškolsku ustanovu  („Službeni glasnik RS“ broj 44/2011) i Pravilnikom o uslovima za prijem, upis i ispis dece u Predškolsku ustanovu “Naša radost“ Smederevo.                                                                  

v.d. direktora                                                                                                                                                                                Mirjana Perić, s.r.

Tekst ovog kao i poziva na upis dece za pripremni predškolski program detalje možete da vidite u nastavku:

Предшколска установа „Наша радост“ Смедерево

Ул. Војводе Мишића бр.4

О Б А В Е Ш Т А В А

Упис деце ради похађања припремног предшколског програма у   

трајању од четири сата, за радну 2020/2021. годину

      Чланом 17. став 4. Закона о основама система образовања и васпитања („Службени гласник РС“ , број 88/2017, 27/2018,-др.Закон,10/2019 и 6/2020 ) утврђена је обавеза родитеља, да дете старости од пет и по до шест и по година упише у предшколску установу, ради похађања припремног предшколског програма.

     Обавештавају се родитељи чија су деца рођена у периоду од 01.03.2014.год. до 01.03.2015.године, да ће се упис деце ради похађања припремног предшколског програма у трајању од четири сата за радну 2020/2021.годину вршити у првом уписном року од 20.04.2020.год. до 30.04.2020.год. и у другом уписном року од 10.08.2020.год. до 21.08.2020.год.  у седишту Предшколске установе „Наша радост“ Смедерево у улици Војводе Мишића бр.4, радним данима  од 9-13 часова.

       Приликом уписа детета родитељ је дужан Установи да достави следећу документацију:

  • Пријава за упис детета у припремни предшколски програм
  • Доказ о здравственом прегледу детета
  • Извод из матичне књиге рођених за дете које се пријављује (оверена фотокопија)
  • Фотокопија личне карте родитеља, ако је чиповавана – очитана,  због територијалне припадности

     Родитељи из сеоских месних заједница уписиваће децу у просторијама школе према обавештењу које ће бити истакнуто у школи.

                                                                                                       В.д. директора

                                                                                                      Мирјана Перић,с.р.

На основу Правилника о условима за пријем, упис и испис деце у Предшколску установу “Наша радост“ Смедерево број 467/20  од 27.02.2020 године, расписује се 

КОНКУРС  ЗА ПРИЈЕМ ДЕЦЕ У ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК ЗА РАДНУ 2020/21 ГОДИНУ 

У радној 2020/21 години Предшколска установа “Наша радост“ Смедерево уписује  децу:

– у целодневни боравак у трајању од 11 часова.

Пријаву за упис  са потребном документацијом подноси родитељ,старатељ или хранитељ детета

Конкурс за пријем документације за целодневни боравак у трајању од 11 часова
траје од 01.04.2020 – 16.04.2020. године, од 10.00-1430 сваког радног дана а средом од 1000-1600  у објекту „Хајди“ у улици Војводе Мишића бр. 4 у Смедереву за подношење документације непосредно. Пријаву од сада  можете поднети и самостано преко портала Еуправе уколико већ имате креиран налог а у супротном неопходна је претходна  регистрација. Такође, додатну релевантну документацију за самохране родитеље, децу са сметњама у развоју, децу из породица које користе неки облик социјалне заштите и др.,као и за родитеље који нису држављани Републике Србије ,а којом се доказује наведени статус неопходно је доставити непосредно у Управу Предшкоске установе на наведеној адреси.

Захтеви за премаштај деце из једног објекта у други објекат предају се у време трајања конкурса.

Пријаве за упис и захтеви за премаштај деце из једног објекта у други објекат могу се преузети у објекту „Хајди“ Предшколске установе “Наша радост“ Смедерево, улица Војводе Мишића број 4  сваког радног дана од 07:30-14:30 часова или на сајту Установе  www.nasaradost.org.rs

Одлуку о пријему деце доноси конкурсна комисија коју именује директор Установе. Резултати Конкурса биће објављени на огласним таблама свих објеката Установе и на сајту Установе дана 05.05.2020. године.

Ако родитељ, старатељ или хранитељ детета није задовољан начином бодовања, подноси писани приговор Комисији за упис најкасније у року од 8 дана од дана истицања листе.Комисија за упис је дужна да писаним путем одговори најкасније у року од 7 дана од дана пријема приговора.

Пријаве и документација достављена после конкурсног рока неће се узети у разматрање.

Од 18.05.2020 – 29.05.2020. године будући корисници услуга ће склапати Уговор о коришћењу услуга Предшколске установе “Наша радост“ Смедерево према распореду који ће накнадно бити истакнут.

Комисија ће радити у складу са чланом 17. Закона о основама система образовања и васпитања („Службени гласник РС“, број 88/2017, 27/2018 -др. закон, 10/2019 и 6/2020), са Правилником о ближим условима за утврђивање приоритета за упис деце у предшколску установу  („Службени гласник РС“ број 44/2011) и Правилником о условима за пријем, упис и испис деце у Предшколску установу “Наша радост“ Смедерево.                                                                  

В.д. директора    

Мирјана Перић,с.р.

ДОКУМЕНТА КОЈА СЕ ПРИЛАЖУ УЗ ПРИЈАВУ ЗА УПИС ДЕЦЕ НА ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК
– ЗА РАДНУ 2020/2021. годину

          Уколико пријаву за упис детета нисте поднели преко портала Еуправе неопходно је непосредно доставити следећу документацију у објекту „Хајди“ Предшколске установе „Наша радост“ Смедерево у улици Војводе Мишића број 4 у Смедереву:

  • Пријава за упис детета
  • Извод из матичне књиге рођених оригинал или оверена фотокопија за дете које се пријављује, као и за сву децу у породици (фотокопије)
  • Фотокопија личне карте родитеља, ако је чипована – очитана,  због територијалне припадности при упису
  • доказ о здравственом прегледу детета (не старији од 30 дана од пријаве на конкурс)
  • за децу која имају статус трећег и сваког наредног детета у породици извод из матичне књиге рођених (фотокопија) за сву децу
  • За запослене родитеље,уколико се не пријаве преко портала Еуправе потребно је поред горе наведене документације доставити и:
  • потврда фонда  ПИО о уписаном радном стажу и потврда послодавца о радноправном статусу за оба родитеља;
  • за власнике фирми: извод из регистра привредног субјекта (АПР);
  • за уметнике: решење из Пореске управе  о утврђеној основици, потврда из ПИО фонда или потврда из Удружења уметника;
  • за пољопривреднике: потврда о регистрованом пољопривредном домаћинству;
  • за студенте: потврда о студирању (за текућу школску годину);
  • за рад у иностранству: потврда (уговор) о раду у иностранству
  • За осетљиве групе:неопходна је следећа релевантна документација којом се доказује наведени статус а која се непосредно доставља у Управу Предшколске установе на наведеној адреси без обзира на начин пријављивања (преко портала Еуправе или непосредно):
  • самохрани родитељи -један од набројаних докумената:

-фотокопија пресуде о разводу брака;
– одлука надлежног органа о вршењу родитељског права;
– извод из матичне књиге рођених за децу неутврђеног очинства;
– умрлица за другог родитеља или решење надлежног органа о проглашењу несталог лица за умрло;

– изјава два сведока о самосталном старању о детету, оверена код јавног бележника

  • деца у хранитељским породицама или установама социјалне заштите Решење Центра за социјални рад о смештају детета у одговарајућу установу или хранитељску породицу или Уговор о хранитељству
  • деца са сметњама у развоју – потврда надлежне здравствене институције односно мишљење Интерресорне комисије
  • за кориснике материјалног обезбеђења – Решење Центра за социјални рад да је породица корисник материјалног обезбеђења породице
  • деца тешко оболелих родитеља односно члана уже породице – Решење о инвалидности или медицинска документација о болести родитеља
  •  ратни војни инвалиди,-решење о инвалидности родитеља
  • за остале осетљиве категорије – Решење или препорука Центра за социјални рад да је породица под одређеном врстом ризика.
  • Остало:
  • пензионери – Решење или последњи чек
  • лица на одслужењу казне – Потврда казнено-поправне установ

Уколико је неко од браће или сестара већ уписано у Предшколску установу навести у пријави име детета и назив објекта у који је дете уписано.

  ПРИЈАВУ ПОДНОСИ РОДИТЕЉ, СТАРАТЕЉ  ИЛИ  ХРАНИТЕЉ ДЕТЕТА
 

Предшколскa установa „Наша радост“ Смедерево

Skorašnji članci

error: Content is protected !!