Dopis Lux radija povodom konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja

SMEDEREVO, 21. februar 2020 – Tokom popodneva dobili smo dopis i saopštenje Lux radija Smederevo povodom rešenja o raspodeli sredstava na konkursu za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja za 2020. godinu, koje u celosti prenosimo.

Gradska uprava grada Smedereva
Omladinska br.1
11300 Smederevo
– Odeljenje za javne službe –

Poštovani,

Hvala Vam na pažnji koju ste posvetili našem projektu “Radio natpričavanje – važno je biti dobro informisan” kojim smo aplicirali za Konkurs za proizvodnju medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Smedereva u 2020. godini.

Naša medijska kuća je, prema istraživanjima slušanosti, godinama u samom vrhu. Smatramo da u velikoj meri doprinosimo pravovremenoj i objektivnoj informisanosti građana Smedereva i okoline o svim društveno-političkim, kulturnim, sportskim i ostalim temama, koje su važne za javnost. Uz uvažavanje stručnog mišljenja nadležne komisije, smatramo da iznos koji je dodeljen za realizaciju našeg projekta (260.000,00 dinara na godišnjem nivou) ne samo nije dovoljan, već je i ponižavajući, tako da je direktorka, uz saglasnost kolektiva, odlučila da pomenuti iznos odbije.

Slušaoci Lux radija neće biti uskraćeni ni za jednu informaciju od javnog značaja, kao ni za važne servisne informacije. Rad sednica Gradske skupštine, kao i rad Lokalne samouprave nećemo biti u mogućnosti da kvalitetno ispratimo i izveštavamo.

S poštovanjem,

U Smederevu, 21.02.2020. god.

Kolektiv Radio Lux doo Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!