Poljoprivrednici zahtevaju hitan sastanak zbog aerozagađenja

SMEDEREVO, 19. februar 2020 – Poljoprivredno udruženje „Smederevski domaćin“ iz Radinca uputilo je dopis gradonačelnici Smedereva zahtevajući hitno organizovanje sastanka povodom zagađenja vazduha u tom i okolnim selima.

Kako se navodi u dopisu, predstavnici Radinca, Vranova i Ralje održali su sastanak 12. februara na temu zaštite životne sredine. Tom prilikom je zaključeno da su zvanični rezultati na stanici za merenje kvaliteta vazduha u Radincu (Crkvena porta) „potvrdili višegodišnje tvrdnje predstavnika ova tri sela“.

Drugi i poslednji zaključak je hitno sazivanje sastanka na kojem bi učestvovali predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine, Ministarstva zdravlja, Ministarstva privrede, Gradske uprave Smederevo i predstavnici ovih sela.

„Smederevski domaćin“ je obavestio gradonačelnicu i da je betonski most na Crvenom kanalu u ataru sela Radinca bitno oštećen od strane nesavesnih. Kako se dalje u dopisu navodi, nadležne stručne službe su po prijavi izašle na teren, utvrdile činjenično stanje i donele odluku o zabrani njegovog korišćenja.

„Sezona rada u njivama samo što nije počela tako da zahteva što brže rešenje pomenutog problema“, zaključuje Poljoprivredno udruženje „Smederevski domaćin“ iz Radinca u dopisu gradonačelnici Smedereva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!