Zagrli snažno – podrška deci oboleloj od malignih bolesti

SMEDEREVO, 11. februar 2020 – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) tradicionalno će obeležiti 15. februar, Dan dece obolele od raka, organizovanjem skupova na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima više od 30 gradova širom Srbije. Tačno u 13 sati, pod sloganom  Zagrli snažno!, mladi izlečeni od raka simbolično će poslati jedno srce i svi zajedno mnogo zagrljaja podrške za sve mališane koji se leče od raka.

Centralna manifestacija obeležavanja Dana dece obolele od raka u Srbiji biće organizovana tog dana od 12 do 14 sati u Beogradu, na platou kod Delijske česme u Knez Mihailovoj ulici, a osim u Beogradu, tog dana, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Priboju, Knjaževcu, Smederevu, na Trgu Republike, ispred galerije Ninić, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, na Trgu kod fontane, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji.

“NURDOR godinama, uz pomoć prijatelja i donatora, radi na tome da sektor pedijatrijske onkologije u Srbiji bude unapređen i nalik onima u razvijenim zemljama Evropske unije. Tokom 16 godina rada uložena su značajna sredstva u opremanje hemato-onkoloških odeljenja u celoj zemlji i u modernu medicinsku opremu. Pored toga, ono što takođe godinama pokušavamo da unapredimo jeste odnos društvene zajednice i javnosti prema problemima sa kojima se susreću deca obolela od raka i njihove porodice. U protekloj godini smo značajno radili na ovom pitanju, posebno kroz kampanju „Pruži korak“ u kojoj je učestvovalo više od 560.000 ljudi i preko 60 donatora. Obezbeđeno je pola miliona evra za novu Roditeljsku kuću u Beogradu”, navodi NURDOR.

Donacije prikupljene kroz obeležavanje 15. februara će takođe biti namenjene novoj Roditeljskoj kući, s obzirom da se radi o jednom od najvećih i najzahtevnijih projekata NURDOR-a od njegovog osnivanja. Nova kuća će trajno rešiti pitanje potreba za smeštajem za svu decu obolelu od raka i njihove porodice, koje su zbog lečenja primorane da duže vreme provedu u Beogradu.

NURDOR je pozvao sve građane da dođu u subotu, 15. februara i svojim prisustvom pruže podršku mališanima koji se leče.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!