Vrhunski sport i škola? Može. Reprezentativac i odličan u gimnaziji

SMEDEREVO, 10. februar 2020 – Kada su nedavno uručivane nagrade najboljim sportistima Smedereva u prošloj godini, priznanje za najboljeg mladog fudbalera pripalo je Andriji Marjanoviću. Andrija je reprezentativac Srbije u futsalu i – odličan đak trećeg razreda Gimnazije u Smederevu.

– Prošle zime sa kadetima Smedereva sam učestvovao na turniru u Staroj Pazovi, osvojili smo drugo mesto. Primetio me je selektor Vladimir Jovanović i stavio moje ime na spisak mlade reprezentacije Srbije u futsalu – objašnjava Andrija kako njegove igre nisu prošle nezapaženo i kako se obreo u reprezentaciji.

Srbiju je predstavljao u Mađarskoj i Ukrajini, kao i na nedavnoj utakmici sa Španijom u Zrenjaninu.  U pobedi nad Slovačkom dva puta se upisao u strelce, jednom je pogodio mrežu Mađara, a u susretu sa Špancima dva puta je asistirao kod postizanja golova.

Uz sve što je za relativno kratko vreme postigao u sportu, Andrija ne zanemaruje, kako je rečeno, ni školske obaveze, a sada ga očekuju nove, fudbalske  – i u velikom i u malom fudbalu. Naime, igraće i dalje za omladince Smedereva, mladu selekciju kluba u kome je što bi se reklo „fudbalski prohodao“, a trebalo bi uskoro da debituje i za Klub malog fudbala Smederevo. Uz to, u maju ga očekuje učešće u reprezentaciji, dueli sa mladom selekcijom Rusiju u sklopu priprema za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u futsalu narednog januar.

Tekst i foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!