Protestna šetnja i skup u Velikoj Plani zbog na smrt pretučenog mladića

VELIKA PLANA, 9. februar 2020 –  Meštani Starog Sela i Velike Plane danas su u protestnoj šetnji prošli ulicama do mesta gde je pre nedelju dana ubijen Stefan Filić. U nemoj koloni, na čijem čelu su bili roditelji i brat Stefanov, okupili su se i šetali da pokažu ogorčenje zbog nasilja koje je odnelo mladi život.

– Skupili smo da pokažemo da smo tih narod, nismo zveri kakve postoje u ovom gradu. Molimo lokalnu samoupravu da se javi, da smiri javnost, opštinu i okolinu, Staroselce, jer ne znamo kako da pustimo našu decu na ulicu, da nekome opet ne padne na pamet da krvnički pretuče nekog. Molim vas da vi, kao lokalna samouprava, stanete iza nas, da se počiniocima presudi, bez olakšavajućih okolnosti, jer olakšavajućih okolnosti nema za našeg Stefana. Hvala ocu i majci i bratu, od danas su moji heroji Nenad Ljubinka i Andrija. Zapamtite ovu sliku, neka vidi Srbija, neka se prikaže i ovim zločincima u ćeliji, da vide šta su uradili. Želimo samo pravdu, ako treba šetaćemo još koji put, imajte sluha za vašu decu i za nas ožalošćene – kazala je pred nemim skupom ispred suda u Velikoj Plani Zvezdana Krstić.

Nestvarno bezvučne bile su i planjanske ulice kojima su okupljeni dotle stigli, naš kao i mesto na kome su se zaustavili.

– Tražimo da ova država odreši ruke sudu, zakoni su možda takvi, ali moraće da se za povratnike povećaju kazne, ovo je prevršilo svaku meru. Mnogo n je dece nastradalo, kako je bio roditelјima sada shvatamo, kako je bilo ocu Tijane Jurić, tek sada shvatamo, zar zakone treba mrtva deca da nam donose – rekao je Nenad Filić otac nastradalog momka.

Na mestu gde je Stefan na smrt pretučen, u blizini noćnog kluba „Brodolom“, ostavljeno je cveće i upaljene su sveće.

Stefan Filić je bio učenik četvrte godine Ekonomsko-ugostitelјske škole „Vuk Karadžić” u Velikoj Plani, pohađao je obrazovni profil finansijski administrator, odličan đak sa svim peticama na polugodištu.

I škola nastradalog mladića izraziće protest. Pošto je zimski raspust u toku, odlučeno je da početak drugog polugodišta počne prvim školskim časom ispred škole, u sećanje na učenika i drugara Stefana.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!