Naši strelci obeležili Vojvodina kup – srebro Veljku Iliću, junioru Smedereva

NOVI SAD, 2. februar 2020 – Srpski strelci su dominirali drugog dana trećeg „Vojvodina kupa“ u Novom Sadu, koji je okupio strelce iz pet zemalja. Naši takmičari su osvojili zlatne medalje u svih pet disciplina današnjeg programa. Reprezentativac Duško Petrov („Aleksa Dejović“) je ubedljivo trijumfovao u takmičenju muškaraca pištoljem, a Uroš Ivanovski (Novi Sad 1790) bio najbolji ovim oružjem u konkurenciji juniora. Prvog dana nadmetanja, u gađanju puškom srebro je pripalo Veljku Iliću, junioru iz Smedereva.

Zlatna medalja u nadmetanju dama pištoljem otišla je u ruke Brankice Zarić (Novi Sad 1790), koja je za više od pet krugova nadmašila drugoplasiranu Bugarku Ginku Dačevu. Stanislava Popov iz kikindske Sove je pobedila u takmičenju juniorki.

Par Krstina Stojanović (Crvena zvezda)/Đorđe Janjić (Novi Sad 1790) je trijumfovao u takmičenju miks timova puškom. Stojanovićeva i Janjić su u finalu ubedljivo sa 17:3 u poenima savladali par bugarske Trakije, koji je bio najbolji u obe faze kvalifikacija. Bronzu je osvojila inđijska Mladost (Lana Džonić/Dimitrije Gaćeša).

Na ovogodišnjem Vojvodina kupu strelci su osvojili ukupno osam zlatnih odličja. Prvog dana Marija Kolarević je bila najbolja i među seniorkama i među juniorkama vazdušnom puškom, dok je Dimitrije Gaćeša ovim oružjem pobedio u konkurenciji juniora.

Prvi dan Trećeg Vojvodina kupa vazdušnim oružjem u Novom Sadu, kada su na programu bila pojedinačna takmičenja puškom i nadmetanja mešovitih parova pištoljem, obeležila je juniorska reprezentativka Srbije Marija Kolarević, a Smederevce je, kako je rečeno, srebrnom medaljom u juniorskoj konkurenciji puškom obradovao Veljko Ilić.

Marija Kolarević, članica domaće družine Novi Sad 1790, je osvojila dve zlatne medalje. Bila je najbolja u juniorskom i u seniorskom takmičenju puškom.

Svih šest medalja u nadmetanju dama puškom osvojile su srpske takmičarke. U seniorskom finalu, Kolarevićeva je iza sebe ostavila Ivanu Marić (Policajac) i Krstinu Stojanović (Crvena zvezda). Srebro u konkurenciji juniorki pripalo je Mariji Zavišić (Policajac), a bronza Lari Canić (Niš 1881).

Najuspešniji srpski strelac puškom u muškoj konkurenciji bio je Dejan Pešić, član Pančeva 1813, koji se  okitio srebrom u takmičenju seniora. Osvajanjem zlatne medalje iznenadio je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Matej Rašić iz Teslića.

U juniorskoj konkurenciji sve tri medalje otišle su srpskim strelcima. Pobedio je Dimitrije Gaćeša (Mladost) sa 620,0 krugova, ispred Veljka Ilića (Smederevo) sa 619,9 krugova i Dušana Stojadinovića (Novi Sad 1790) sa 616,0 krugova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!