Nagrade za najbolje gradske i opštinske uprave u Srbiji u prošloj godini

2. februar 2019 – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je konkurs za dodelu godišnje nagrade najboljoj opštinskoj ili gradskoj upravi u 2019. godini. Pobednici ovog nadmetanja će podeliti ukupno 10,4 miliona dinara, a biće dodeljene nagrade u četiri različite oblasti; efikasnost i delotvornost, transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave, odgovornost i vladavina prava, ravnopravnost i anti-diskriminacija.

Predviđene nagrade predstavljaju vid finansijske podrške za dalje unapređenje dobre uprave i upravljanja na lokalnom nivou.

Prijavljivanje za nagradu dostavljaju se isključivo elektronskim putem, na adresu godisnja.nagrada@mduls.gov.rs, na odgovarajućem prijavnom formularu koji se preuzima na veb prezentaciji Ministarstva: www.mduls.gov.rs..

Rok za dostavljanje prijava je 20 dana od dana objavljivanja Javnog poziva u „Službenom glasniku RS“, a nakon analize pristiglih prijava i prateće dokumentacije, Komisija za dodelu godišnje nagrade utvrdiće predlog odluke za svaku od oblasti i dostaviti ga ministru nadležnom za poslove lokalne samouprave.

Iznos i namena finansijskih sredstava će se definisati u prijavnom formularu, kao i ugovorom između dobitnika nagrade i Ministarstva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!