Unapređeni uslovi za boravak dece u vrtiću u Seonama

SMEDEREVO, 31. januar 2020 – Dvanaestoro mališana iz mešovite grupe „Zeke“, sa svojom vaspitačicom, dočekalo nas je danas u novoadaptiranom prostoru koji se nalazi u okviru škole u Seonama.

Toplo, sređeno, sa dosta novih rekvizita i igračaka. U neposrednoj blizini  je toalet, koji je takođe priključen na grejanje. Donedavno, u starom objektu, kako nam je rečeno, vaspitačica je zbog fizioloških potreba deteta, morala da oblači i preobuva i ostalu decu, kako ne bi ostajala sama, da zajedno izlaze napolje, kroz školsko dvorište, pa u toalet, što je bilo neprikladno i nepraktično. Sada je i taj problem rešen.

Bilo je ovako…

„Stara prostorija je bila veoma hladna, stolarija loša, grejali smo se na TA peć, koja je bila nedovoljna za hladne zimske dane, nismo imali mokri čvor… Novi prostor, koji je dvostruko veći od ranijeg, sada je adekvatan za boravak dece. Ugrađena je nova peć na pelet, imamo četiri grejna tela koja pokrivaju dva zida. Urađena je i nova stolarija, tako da imamo dosta dnevne svetlosti. Stvoreni su uslovi i za značajno veći broj dece uzrasta od 3 i po do šest godina“, rekla je za Podunavlje.info vaspitačica Jelena Maksimović.

…a sada je ovako.

Mirjana Perić, direktorka Predškolske ustanove „Naša radost“ Smederevo,  nije krila oduševljenje stanjem koje je zatekla, s obzirom da je novi objekat, ovakav kakav je sada, nedavno počeo da  radi, tokom januara.

„Mislim da smo, kao ustanova,  napravili odličnu saradnju sa direktorom škole u Seonama i na ovaj način omogućili daleko bolje uslove za boravak većeg broja dece iz Seona nego što je to bio slučaj do sada“, naglasila je direktorka.

Nova prostorija je daleko prostranija i svetlija od prethodne i, što je najvažnije u zimskom periodu, konstantno i ujednačeno topla, dodaje direktorka, u šta smo se i sami uverili.

Radijator i u toaletu

„Osim ova četiri nova grejna tela u prostoriji gde borave deca, sada je toplo i u toaletu, koji je odmah pored. Deca više ne moraju da izlaze napolje po zimi, što je bio veliki problem i za nas, ali i za neke roditelje koji nisu želeli iz tog razloga da dovode decu. Sada imamo maksimalne uslove za redovno odvijanje programa“, rekla je Mirjana Perić.

Kompletna investicija, koja podrazumeva opremanje prostorije, uključujući nabavku nove peći na pelet sa kupovinom i ugradnjom radijatora, iznosi 323 hiljade dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!