Sezona za veslače počinje državnim prvenstvom na ergometrima

SMEDEREVO, 29. januar 2020 – Najbolji juniori Srbije završili su pripreme u Kojčegizu i spremaju se za državno prvenstvo na ergometrima koje će biti održano u Zrenjaninu 1. februara. Među njima su i trojica smederevskih veslača, Miroslav Jovanović, Andrija Jevtić i Nikola Soldatović. Seniori Srbije, Veselin Savić i Aleksandar  Filipović vraćaju se ove srede iz Kojčegiza odakle posle dana pauze takođe odlaze u Zrenjanin na prvo ovogodišnje odmeravanje snaga i sagledavanje onoga što je do sada urađeno na pripremama.

Veslači klub Smederevo nastupiće u Zrenjaninu sa više od 50 takmičara u muškoj i ženskoj konkureniciji. Podsećanja radi, VK Smederevo prošle godine je trijumfovao sa 74 boda ispred Partizana sa 46 i Crvene zvezde sa bodom manje.

Odmah po završetku državnog prvenstva na ergometrima, najbolji seniori Srbije nastavljaju pripreme u Atini. Kandidatima za reprezentaciju, koji još nisu izborili normu za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju predstoje  Evropske kvalifikacije 27. do 29. aprila u Varezeu i finalna olimpijska kvalifikaciona regata od 17. do 19. maja u Lucernu.

Što se juniora tiče, njih u Beogradu, 30. i 31. maja, čeka Evropsko prvenstvo, a nakon toga i najveće iskušenje Svetsko prvenstvo na Bledu od 15. do 23. avgusta.

Foto: VK Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!