„Relativnost“ Teodore Stojanović u palanačkoj Galeriji moderne umetnosti

SMEDEREVSKA PALANKA, 15. januar 2020 – Nova izlagačka sezona u Galeriji moderne umetnosti Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci biće otvorena ovog četvrtka izložbom slika Teodore Stojanović pod zajedničkim nazivom „Relativnost“.

Teodora Stojanović je rođena u Beogradu 1981. godine. Za slikarstvo se zainteresovala još u osnovnoj školi, a nakon završene gimnazije upisuje Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu, kao i studije filozofije na Filozofskom fakultetu. Završila je Akademiju lepih umetnosti u klasi profesora Dušana Otaševića. Dobitnica je brojnih nagrada, izlagala je na više izložbi u zemlji i inostranstvu, a neke od njih realizovane su u Njujorku, Milanu, Tajvanu i Južnoj Koreji. Dobitnica je mnogih nagrada, Talents and Profesionals, Dante Alighieri, osvojila je prvo mesto na takmičenju Monthly Masters, sa dva rada je bila zastupljena na online izložbi Red u okviru projekta Colors of Humanity Art Gallery, kao i na izložbi u okviru Artbox Project-a u Njujorku.  

Otvaranje izložbe je zakazano za 19 časova, a izložba u Galeriji moderne umetnosti pred publikom će biti do 11. februara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!