Gradski ženski hor “Kir Stefan Srbin” na kineskoj nacionalnoj televiziji

PEKING, 10. januar 2020 – Smederevski Gradski ženski hor “Kir Stefan Srbin” je u Pekingu nastupio u dvadesetominutnom programu u najgledanijem tv šou u Kini, na kanalu CCTV4, u „Global Variety Show“ studio, emitovanom i u celom svetu, a moći će da se gleda i u Srbiji. Sa horom je u jednoj od numera nastupila i jedna i od najpopularnijih pevačica u Kini.

Nakon uspešnih nastupa u gradovima u Kini, hor je dobio poziv da učestvuje na državnoj televiziji CCTV4, čime mu je ukazano ogromno priznanje za sve nastupe koje je održao za proteklih 25 dana boravka u Kini. Na ovom putovanju hor je uspostavio mnoge kontakte sa najvišim rukovodstvom gradova koji su prisustvovali koncertima, uspostavljena je saradnja i sa ustanovama u kulturi, školama, sportu, naučnim institucijama i na ponos roditelja dece, škola,  građana Smedereva i Republike Srbije, hor je bio izuzetan predstavnik našeg naroda  u Narodnoj Republici Kini.

Po povratku u Srbiju hor će realizovati ostvarene kontakte i planove, uz audiciju za sve nove članice hora koje će moći da putuju na narednu turneju u julu ove godine. U naredna dva dana sa domaćinima će smederevske devojke obići Veliki kineski zid, Letnju palatu, Zabranjeni grad i druge istorijsko-kulturne znamenitosti Pekinga.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!