Pravdanje medijskih projekata (i trošenja budžetskih sredstava)

SMEDEREVO, 9. januar 2019 – Grad Smederevo podsetio je danas sve učesnike konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Smedereva u 2019. godini, kojima su  odobreni projekti i prebačena sredstva, na obavezu pravdanja projekata u roku od 30 dana po završetku projekta.

Korisnik, kako se navodi, obavezan je da realizuje projekat koji je predmet ugovora u datom roku I da     odobrena sredstva koristi namenski, u istom tom roku, kao i da uredno vodi finansijsku i računovodstvenu dokumentaciju u vezi sa realizacijom projekta, da je trajno čuva u skladu sa važećim  propisima i Gradu omogući uvid u dokumentaciju u vezi  sa realizacijom projekta.

Najvažnija obaveza je da Gradu dostavi narativni i finansijski izveštaj u roku od 30 dana od datuma realizacije projekta i proizvedeni medijski sadržaj. Pored narativnog i finansijskog izveštaja sa pripadajućom fotokopijom originalne finansijske dokumentacije koja svedoči o troškovima nastalim u toku realizacije projekta (fotokopije izvoda na kojima se vide promene stanja po priloženim računima, kopije računa, naloga, ugovora i sl) korisnik je u obavezi ste da dostavi i medijski sadržaj koji je korisnik proizveo.

Obaveza  korisnika je da dostavi I vanredni izveštaj, kada ili ako to od njega zatraži Grad, i to u roku od pet dana od dana dostavljanja pisanog zahteva Grada, kao i da se u svemu pridržava obaveza preuzetih zaključenjem ugovora.

Podsećamo, od dvadeset miliona koliko je prošlpgodišnjim budžetom bilo opredeljeno za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja, jedva četvrtina novca je ostala smederevskim medijima – 3,8 miliona dodeljeno je RTV Jasenica iz Smederevske Palanke, 2,5 miliona dobilo je IP Reč Pomoravlja iz Velike Plane, koliko otprilike I TV KCN iz Niša, 1,3 RMS iz Beograda, 1,2 miliona E-podunavlje iz Vršca, jedan milion TV Studio B iz Beograda, 970.000 Radio Bus iz Kovina…

Ove godine je za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u Smederevu, umesto prošlogodišnjih dvadeset, gradskim budžetom planirano 25 miliona dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!