Radinačke mlade rukometašice nižu uspehe

RADINAC, 26. decembar 2019 – Dok je prvi tim Ženskog rukometnog kluba Mladi radnik na zasluženom odmoru, tokom pauze između dva dela prvenstva Super B lige, mlade rukometašice iz Radinca nastavljaju da nižu uspehe.

Prvo su proteklog vikenda devojčice rođene 2005. godine i mlađe slavile protiv ekipe Nemanjića iz Požarevca sa 14:13, a potom i Udarnika iz Lozovika sa 23:19. Uspešne su protiv istih protivnica bile i radinačke devojčice rođene 2007, koje igraju za ekipu Jedinstva 1974 iz Krnjeva.

Ženski rukometni tim radinačke Osnovne „Ivo Andrić“  je, pored titule prvakinja Grada Smedereva u konkurenciji pionirki,  poneo titulu najboljeg i u Podunavskom okrugu. Na Okružnom prvenstvu u rukometu, u konkurenciji pionirki, koje je održano danas u OŠ „Dimitrije Davidović“ u Smederevu, radinačke talentovane rukometašice, predvođene trenerom i nastavnikom Goranom Krčmarevićem, najpre su u polufinalnoj utakmici turnira pobedile tim OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke rezultatom 19:6, a potom u uzbudljivom finalu savladale i tim OŠ „Radica Ranković“ iz Lozovika sa 8:7.

Podsećanja radi, ovaj tim je čak sedamnaest puta zaredom prvak Smedereva u rukometu kao školskoj disciplini.

U martu 2020. godine radinačku školsku ekipu očekuje međuokružni turnir u Paraćinu koji ih deli od epiteta osam najboljih ekipa u Srbiji.

Foto: R.G. i M.K.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!