Predstavnice Udruženja „Svet reči“ na konferenciji „Moć promene“

KRALJEVO/VELIKA PLANA,  23. decembar 2019 – Članice Udruženja „Svet reči“ Jelena Zlatkova, predsednica organizacije i Jadranka Mićović, novinarka portala Planamedia, učestvovale su na konferenciji „Moć promene – Smanjenje štetnih rodnih stereotipa i zaustavljanje diskriminacije i nasilja prema ženama i devojkama“, koja je organizovana u Kraljevu.

Projekat „Gender LAB – Moć promene“ realizuje Udruženje „Fenomena“ iz Kraljeva u okviru kampanje za smanjenje štetnih rodnih stereotipa povezanih sa diskriminacijom i nasiljem nad ženama i devojkama. Projekat je podržan kroz UN Women program „Zaustavljanje nasilja prema ženama, primena normi, promena svesti“.

Projekat se sastoji od tri dela, a prvi je senzibilizacije novinarki za nesenzacionalističko izveštavanje o nasilju prema ženama. Drugi je senzibilizacija devojaka za prepoznavanje nasilnih veza, a treći „Živa bibloteka“. Marija Petronijević, programska koordinatorka, uručila je zahvalnice svim ženama – saradnicama iz različitih gradova koje su doprinele realizaciji projekta.

Konferencija je organizovana kao proslava uspešno završenog projekta i, osim informativnog dela i razmene mišljenja, učesnice su mogle da se druže, pa je, nakon radnog dela, organizovana poseta manastiru Žiča.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!