Defile košarkaških nada u Smederevu

SMEDEREVO. decembar 2019 – U Dvorani Smederevo, u organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza centralne Srbije, održana je manifestacija Mini basket. Domaćin ove svojevrsne revije košarkaških nada bili su KK Smederevac i KK Metalac, a učestvovalo je gotovo 200 dečaka i devojčica iz 12 klubova sa 18 ekipa uzrasta od 2010. godišta i mlađi.

„Iako su odigrane brojne utakmice, u kojima se vodila velika boba za svaku loptu i koš, po propozicijama Košarkaškog saveza Srbije, nema pobednika i poraženih. Ovakvi turniri služe prvenstveno da bi se deca družila i edukovala. Mada je rano govoriti, više njih je iskazalo zavidan košarkaški potencijal, što je garancija da će mnogi od njih u budućnosti biti okosnice svojih klubova, a možda i nešto više“, kazao je Dragan Kaplarević, dugogodišnji košarkaški radnik i jedan od organizatora ovog turnira.

Po završetku manifestacije, svim ekipama su uručeni pehari, a učesnicima medalje u znak sećanja na ovaj za njih sigurno nezaboravni događaj. Predali su im ih Dušan Đurić, sekretar Regionalnog košarkaškog saveza centralne Srbije, Nikola Glišović, komesar Lige mlađih kategorija, Saša Branežac, član smederevskog Gradskog veća zadužen za sport, Ivan Vučić, direktor Dvorane Smederevo i Dragan Kapalrević u ime organizatora.

Podršku organizaciji dali su lokalna samouprava i Savez sportova Smederevo, uz značajnu pomoć zaposlenih u Dvorani Smederevo.

Foto i informacija: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!