Nije više Bogi, sad je Boci; Spasojević smenjen, Teofilović predsednik

SMEDEREVO, 16. decembar 2019 – Sednica smederevske Gradske skupštine je još uvek u toku, ali je vest da ima novog predsedavajućeg: Bogoljub Spasojević, poznatiji kao Bogi, smenjen je sa 45 glasova za i 5 protiv predloga za njegovo razrešenje sa mesta predsednika Skupštine, a Bojan Teofilović, zvani Boci, izabran je za predsednika tako što je od 44 prisutna odbornika 41 glasao za a 3 je bilo protiv.

Ovo je danas, da i to bude objašnjeno, 24. zasedanje Skupštine Smedereva, pošto 23. nije završeno, baš zahvaljujući tome što nije moglo da se reši, odnosno na dnevni red stavi, pitanje razrešenja predsednika. Spasojević je u dva navrata, na prvom okupljanju pod rednim brojem 23 zahtev za njegovu smenu odbio zbog nepoštovanja procedure. Slično je učinio i na ponovljenoj sednici deset dana kasnije, a vladajuća većina je svojim uskraćivanjem kvoruma onemogućila nastavak u oba navrata.

Za današnje zasedanje, odbornici i predstavnici medija su u petak dobili dopunu dnevnog reda sa nove prve dve tačke; razrešenje predsednika Skupštine i izbor novog. Za predsednika, tačnije predsednicu lokalnog parlamenta trebalo je da bude izabrana Vesna Kiš Kostić. Barem je tako pisalo u materijalu za drugu tačku; Izbor kandidata za predsednika Skupštine grada. Kiš Kostić je još pre više od mesec dana na izvesnim portalima, inače dobro informisanim iz redova naprednjaka, najavljena kao Spasojevićeva naslednica. No, bilo je po onoj narodnoj –„ nije kom’ je rečeno već kom’ je suđeno“, njeno ime je u predvečerje današnjeg zasedanja zamenjeno Teofilovićevim. I bi tako.

Na dnevnom redu današnje sednice je nekoliko važnih pitanja, pre svega predlog izmene odluke o budžetu grada Smedereva za 2019. godinu, o čemu ćete na ovom portalu moći da budete obavešteni kasnije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!