Svetosavski konkurs za osnovne i srednje škole Podunavskog okruga

SMEDEREVO, 7. decembar 2019 – Narodna biblioteka Smederevo i Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug raspisali su 7. Svetosavski literarni konkurs za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola Podunavskog okruga.

Konkurs obuhvata tri kategorije:

I kategorija – učenici od prvog do četvrtog razreda, tema: Večna naša slavo, svetitelju Savo!

II kategorija – učenici od petog do osmog razreda, tema: Ja znam ko sam po zvonu što sa zadužbina nemanjićkih peva (Desanka Maksimović)

III kategorija – učenici srednjih škola, tema: Iskra svetosavlja obasjava mrak beznađa

Književni radovi mogu biti u formi pesme, kratke priče ili eseja, a konkurs je otvoren do 15. januara 2020. godine (najkasnije do srede, 15. januara u 12.00 treba da pristignu radovi u Narodnu biblioteku Smederevo).

Četiri primerka prekucanih i lektorisanih učeničkih radova treba potpisati šifrom. Razrešenje šifre sa podacima o učeniku (ime i prezime učenika, razred, škola, grad, ime i prezime nastavnika) treba spakovati u posebnu kovertu i zajedno sa radovima poslati na sledeću adresu (ili doneti u Narodnu biblioteku Smederevo): Narodna biblioteka Smederevo, Karađorđeva 5, 11300 Smederevo (telefon: 026 4622270)

“Pozivamo učenike osnovnih i srednjih škola Podunavskog okruga da svojim literarnim stvaralaštvom doprinesu negovanju kulta najvećeg srpskog prosvetitelja i da svojim radovima rasplamsaju iskru svetosavlja”, navode Marina Lazović, direktor Narodne biblioteke Smederevo i Miljana Kravić, predsednik Društva za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!