Podunavski upravni okrug: Zimske službe spremne i opremljene

SMEDEREVO, 26 novembra 2109 – U zgradi Podunavskog upravnog okruga u Smederevu danas je održana 3. sednica Okružnog štaba za vanredne situacije. Među ostalim temama bila je i ona koja građane najviše zanima – o spremnosti nadležnih službi za predstojeću zimu.

Na sastanku su bili predstavnici sve tri lokalne samouprave na području okruga, kao i predstavnici komunalnih preduzeća čija je briga održavanje puteva i uopšte stanja tokom zimskog perioda. Opremljenost je, tako je konstatovano, adekvatna za borbu sa eventualnim zimskim nedaćama, nabavljen je tečni kalcijum-hlorid, so i rizla, a i mehanizacija je, kažu, spremna.

„U narednih petnaestak dana trebalo bi da bude uvedena i posebna telefonska linija, preko koje će građani tokom zime moći da kontaktiraju direktno Podunavski okrug, ukoliko ne mogu da dobiju u tom trenutku nadležne organe u svojim lokalnim samoupravama. Mi te njihove probleme nećemo prosleđivati nego ćemo direktno kontaktirati komunalne i zimske službe. Ovo je naročito važno s obzirom da znamo da u pojedinim delovima, pogotovo u selima kada budu veće snežne padavine, a uglavnom se čiste prioritetni putevi prvog i drugog reda, bude i situacija da ljudi ne mogu da izađu iz svojih domova, dvorišta. Ne mogu da odu ni do bolnica, deca do škola, vrtića.. Sada će i te situacije moći da budu prevaziđene, odmah ćemo reagovati“, najavljuje ovu novinu, uvođenje dežurnog telefona u Okrugu, Nebojša Pavlović, načelnik Podunavskog upravnog okruga.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!