OŠ „Branislav Nušić“ iz Smedereva pobednik izazova „Trčim za školu“

BEOGRAD, 24. novembar 2019 – Danas su na 8. Sajmu sporta u Beogradu proglašeni pobednici izazova “Trčim za školu” u okviru TreninGo aplikacije, a u organizaciji Olmpijskog komiteta Srbije i delegacije Evropske unije u Srbiji. Osnovna škola “Branislav Nušić” iz Smedereva je osvojila prvo mesto, sa pretrčanih 3.121 kilometara, i ponela sa sobom vrednu nagradu – vaučer u iznosu od 300.000 dinara koji su im uručili ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić i predstavnik delegacije EU gospodin Enstrom.

Završnoj ceremoniji prisustvovali su učenici iz OŠ “Branislav Nušić”, gimnazijalci – đaci reporteri, inicijatori i organizatori profesori Vladan Živković, Miloš Dabulhanić, Jelena Dabulhanić, direktor škole Dragan Jovičić, koordinator za školski sport Podunavskog okruga Sandra Papić, kao i član Gradskog veća zadužen za resor sporta Saša Branežac.

TreninGO izazov „Trčim za školu” zvanično je počeo u okviru Evropske nedelje sporta, u subotu 28. septembra. Izazov su zajednički realizovali Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i Evropska Unija. U izazovu je učestvovalo 14 škola iz Srbije kojima je neophodna pomoć u sportskoj opremi i rekvizitima za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!