Počinje finale Svetskog kupa u streljaštvu u Kini

PUTJEN, 18. novembar 2019 – U kineskom gradu Putjenu ovog utorka počinju nadmetanja na finalnom turniru Svetskog kupa, na kome će Srbiju predstavljati petoro strelaca, među kojima je i doskorašnja članica Streljačke družine Smederevo Jasmina Milovanović.

Kako prenosi Streljački savez Srbije, za prestižno takmičenje kvalifikovali su se Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Andrea Arsović (vazdušna puška), Damir Mikec (vazdušni pištolj), Milenko Sebić (malokalibarska puška trostav) i Jasmina Milovanović (vazdušni pištolj).

U svakoj disciplini pravo učešća stekli su branioci zlatnih medalja sa prethodnog finala SK, održanog 2017, osvajači odličja na Svetskom prvenstvu u Čangvonu prošle godine i još 14 strelaca prema bodovima skupljenim na turnirima Svetskog kupa u 2018. i 2019. godini.

Prošle sezone finale SK nije održano, jer je Svetska streljačka federacija odlučila da se ubuduće završni turnir Svetskog kupa organizuje svake neparne godine, a ne svake sezone (kao što je to bilo od 1988. do 2017). 

Andrea Arsović se za turnir u Putjenu plasirala kao osvajač Kristalnog globusa za trijumf vazdušnom puškom na finalu SK 2017, Zorana Arunović kao svetski vicešampion vazdušnim pištoljem iz Čangvona, a ostali naši strelci na osnovu rezultata na turnirima.

Prvi od srpskih reprezentativaca na vatrenu liniju izlazi Milenko Sebić, koji će sutra gađati u kvalifikacijama trostava.

Sebiću će ovo biti drugo učešće na finalu SK. Pre tri godine u Bolonji, osvojio je osmo mesto, takođe u trostavu. Jasmina Milovanović je debitant, a ostali srpski predstavnici iza sebe imaju po nekoliko učešća, kao i osvojene medalje sa finalnim turnirima.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien