Akcija adaptacije košarkaških konstrukcija u školama „Za tvoj siguran koš“

17. novembar 2019 –  Čak 95 odsto osnovnih škola na teritoriji Srbije nema adekvatne koševe za najmlađe kategorije, a u oko 98 posto škola su to drvene table sa konstrukcijom iz zida. Zbog toga je Košarkaški savez Srbije u saradnji sa FIBA pokrenuo projekat koji će trajati do kraja maja 2020. godine, u adaptaciju košarkaških konstrukcija u školama u Srbiji pod nazivom „Za tvoj siguran koš“. Predviđena je zamena postojećih konstrukcija, koje su najčešće sa drvenim tablama i običnim obručima, novom poluprofesionalnom konstrukcijom, pomerlјivom i adaptivnom po visini, sa ugrađenim mehanizmom ručnog ili električnog spuštanja i podizanja koša, sa staklenim tablama sa zglobnim obručem i sunđerastom zaštitom.

Okvirni troškovi adaptacije u jednoj školskoj sali iznose 2.000 evra ili 240.000 dinara po jednom košu.

Obezbeđena su finansijska sredstva za adaptaciju osam školskih dvorana, po jedna u svakom regionalnom savezu u prvom delu projekta, koji će biti realizovan preko košarkaških klubova i uz pomoć Regionalnih košarkaških saveza, a svi klubovi u Srbiji preko regionalnih kancelarija dobiće informaciju o mogućnosti podnošenja zahteva.
Krajnji rok za podnošenje zahteva je 10. decembar 2019. godine, po čijem isteku će biti izvršena analiza pristiglih aplikacija i u saradnji sa regionalnim kancelarijama i određeni klubovi i škole u kojima će biti realizovana ova faza projekta.

Sve informacije u vezi sa projektom možete da pogledate OVDE. 

Neophodan obrazac može da se preuzme OVDE.

Foto/ilustracija: kss

Skorašnji članci

error: Content is protected !!