Potpisan novi Kolektivni ugovor u HBIS Serbia

SMEDEREVO, 31. oktobar 2019 – Kolektivni ugovor u smederevskoj Železari, sada HBIS Serbia, potpisali su reprezentativni sindikati (Samostalni i ASNS) sa poslodavcem, objavljeno je šturo na sajtu ASNS-a.

“Posle dugih pregovora u HBIS Serbia potpisan je novi Kolektivni ugovor sa rokom važenja od tri godine. Cena rada ostala je ista ali su ugovoreni dodatni bonusi za zaposlene i to do 20% mesečno na osnovnu zaradu”, rekao je Saša Čolić, glavni poverenik ASNS i jedan od potpisnika novog Kolektivnog ugovora za sajt ASNS-a.

Kako se navodi, Kolektivni ugovor je potpisan 28. oktobra 2019. godine, a pored ASNS, potpis je stavio i SSS, i ispred poslodavca generalni direktor Song Sihai. Pregovori su trajali 50 dana.

Inače, više detalja nismo uspeli da saznamo, jer nam predsednik Samostalnog sindikata Siniša Prelić ne odgovara na pozive, a Saša Čolić, poverenik ASNS-a, nije želeo za naš portal da daje izjave, zato što smo detalje novog Kolektivnog ugovora tražili i od Ranke Savić, predsednice, pošto informaciju prethodno nismo dobili od Čolića.

Foto: hbisserbia.rs

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien