Održana javna rasprava o nacrtu budžeta Smedereva za narednu godinu

SMEDEREVO, 25. oktobar 2019 – U velikoj sali smederevske Gradske skupštine danas je održana, po prvi put na taj način, javna rasprava o nacrtu budžeta grada Smedereva za iduću godinu. Ovo „premijerno izvođenje“ je okupilo, čini se, sve osim građana; mesta u sali su, skoro do petine njenog kapaciteta, ispunili direktori i predstavnici javnih preduzeća i ustanova, funkcioneri i zaposleni u Gradskoj upravi – i dva novinara i jedan foto-reporter. Da li neobavešteni da se ovakvo nešto dešava ili nesvikli da ih neko uopšte išta pita kada je trošenje novca iz gradske kase na dnevnom redu, tek građani su bili upadljivo odsutni.

Na zvaničnoj internet stranici Grada je početkom nedelje objavljen Upitnik za prikupljanje predloga i komentara građana na Nacrt odluke o budžetu grada Smedereva za 2020. godinu, ali uz njega nema, što bi se moglo očekivati, i samog nacrta budžeta. Za to morate da se potrudite da nađete, pa da vam pomognemo, evo linka: http://www.smederevo.org.rs/cms/mestoZaUploadFajlove/Nacrt%20Odluke%20o%20Bud%C5%BEetu%20grada%20Smedereva%20za%202020.%20godinu%20-%202.pdf

Ono što je bitno, ako neko ko ovo čita ima nameru da post festum učestvuje u raspravi, ako to bude omogućeno s obzirom da je dat izuzetno kratak rok od svega nekoliko dana, do ovog petka, jeste da su za narednu godinu planirani prihodi u budžetu od 4 milijarde i 280 dinara, a kako će biti raspoređeni možete da vidite na naredne 163 stranice dokumenta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!