Pojačana kontrola organizovanog prevoza dece autobusima

13. oktobar 2019 – Ministarstvo unutrašnjih poslova je danas najavilo da će saobraćajna policija u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu organizovanog prevoza dece autobusima.

Od 1. septembra 2019. godine, odnosno početka primene Pravilnika o načinu obavlјanja organizovanog prevoza dece, provereno je ukupno 842 autobusa, od kojih je 10 upućeno na vanredni tehnički pregled, kod četiri su utvrđene nepravilnosti, a dva vozača autobusa su isklјučena iz saobraćaja.

Izvršenim kontrolama utvrđeno je da autobusi često nemaju sigurnosne pojaseve na svim sedištima ili su pojasevi neispravni, kao i da organizatori prevoza izbegavaju kontrolu tako što ne prijavlјuju održavanje ekskurzije.

Iz saobraćajne policije podsećaju da je organizator prevoza dužan da najkasnije 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležan organ o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa i vozača, kao i o broju prijavlјene dece.

Saobraćajna policija apeluje na roditelјe da održavanje ekskurzije prijave teritorijalno nadležnom organu unutrašnjih poslova ili Upravi saobraćajne policije, na imejl-adresu usp@mup.gov.rs, nakon čega će saobraćajna policija izvršiti kontrolu autobusa i vozača.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!