Prvacima OŠ „Dimitrije Davidović“ besplatan upis u Narodnu biblioteku

SMEDEREVO, 3. oktobar 2019 – Na Dečjem odelјenju Narodne biblioteke Smederevo juče su se družili sa đacima prvog razreda OŠ „Dimitrije Davidović“ i tom prilikom, povodom Dečje nedelje koje se obeležava naredne sedmice, svi prvačići su dobili besplatan upis u Biblioteku.

Smederevska Narodna biblioteka je pripremila bogat program za Dečju nedelju, pa će tako u ponedeljak njihovi gost biti mališani Predškolske ustanove „Naša Radost“, a dan kasnije predškolci iz „Zvezdica“ i „Sunca“, a u sredu iz objekata „Kockica“, grupe „Čarobnjaci“ i „Vilenjaci“. U četvrtak je zakazan književni portret Dejana Aleksića, u petak radionica na temu dečjih prava sa korisnicima Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle  sa smetnjama u razvoju „Sunce“.

Manifestacija Dečija nedelјa se održava svake godine u mesecu oktobru, a cilј je skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što bolјim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Foto: Narodna biblioteka Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!