Sportisti Osnovnog suda iz Smedereva zaslužni za titulu

SMEDEREVO, 29. septembar 2019 – Takmičari Osnovnog suda u Smederevu briljirali su u reprezentativnoj selekciji srpskog pravosuđa i predvodili je do šampionske titule na 12. Sportskim susretima srodnih sindikata Jugoistočne Evrope. 

Kladovo je minulog vikenda bilo domaćin takmičenju koje su 2008. godine započeli srodni sindikati pravosudja iz Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije i Srbije, a kojem su se kasnije priključili i sindikati uprave iz Federacije BiH i Srbije. 

Šampionke u stonom tenisu i pikadu

Prvo mesto u generalnom plasmanu zauzela je ekipa Sindikata pravosuđa Srbije koja je osvojila 136 bodova, deset više od drugoplasiranog Sindikata uprave Srbije. Treće mesto pripalo je Republici Srpskoj. 

Stefan Jezdović

Ključan doprinos osvajanju prvog mesta dali su reprezentativci iz smederevskog pravosuđa. Marija Savić i Nadica Nikolić trijumfovale su u ženskom stonom tenisu, Slavica Babić je bila najbolja u pikadu, a Stefan Jezdović je, sjajnom trkom, do nogu potukao svoje rivale u plivanju. Ta tri prva mesta, uz još jedno drugo koje je Marija Savić osvojila u mešovitom stonom tenisu, dovele su do velikog slavlja u ekipi Sindikata pravosuđa Srbije koja je, posle pet godina, vratila pobednički pehar u svoje vlasništvo. 

Ovi fenomenalni rezultati krunisali su još jednu uspešnu sportsku godinu Osnovnog suda u Smederevu koji je u junu mesecu, po peti put zaredom, ubedljivo osvojio prvo mesto u državi na Republičkim sportskim igrama u organizaciji Sindikata pravosuđa Srbije. Smederevci su imali 219 bodova, čak 48 više od radnika novosadskog pravosuđja. Treće mesto zauzela je ekipa KPZ Zabela sa 123 boda, četvrto Pravosuđe Beograd sa 113, a peti su bili Pančevci sa 108 osvojenih bodova. 

Dragan Rogan i Predrag Jocić

„Epitet jednog od najboljih sudova u Srbiji upotpunjujemo i rezultatima na sportskim terenima. Veliku pažnju poklanjamo sportskim aktivnostima jer to doprinosi i boljim rezultatima na radnom mestu. Ponosim se svojim radnicima koji ne samo da uspešno brane boje svog suda, već i svoje države. Učinićemo sve da i ubuduće beležimo slične rezultate i sačuvamo stečeni renome“, kaže Dragan Rogan, vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda u Smederevu. 

Predrag Jocić, predsednik sindikata, podseća da je u poslednjih dvanaest godina Osnovni sud u Smederevu šest puta osvajao šampionski pehar, a šest puta je zauzimao drugo mesto u generalnom plasmanu. 

„To nas čini ubedljivo najboljom ekipom u srpskom pravosuđu. Pomisliće neko da je to možda lako ostvariti, ali brojka od gotovo hiljadu učesnika iz 60-tak pravosudnih organa koji se svake godine takmiče za titulu najboljeg, sasvim sigurno to demantuje. Više od 300 pehara koji krase naše trofejne vitrine čuvaju od zaborava ne samo rezultate generacija zaposlenih u ovom sudu, već i osvajače tih pehara, od kojih su mnogi sada u penziji. Glavni inicijator i pokretač svega toga bio je Dragan Rogan, a i danas je on taj kohezioni faktor koji nadahnjuje mladje neverovatnom energijom i pobedničkim duhom. Obaveza nas ostalih je da održimo i nastavimo jednu lepu tradiciju“, zaključuje Jocić. 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!