Krajnji rok za subvnecionisane kredite poljoprivrednicima 1. novembar

22. septembar 2019 – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine u saradnji sa poslovnim bankama nastavlja sprovođenje programa subvencionisanih kredita namenjenih poljoprivrednicima, a zahtevi se sa pratećom dokumentacijom treba da budu podneti bankama najkasnije do 1. novembra ove godine.

Uredbom o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, za kreditnu podršku poljoprivrednicima u 2019. godini opredeljeno je 600 miliona dinara. Na ovaj način, registrovanim porodičnim gazdinstvima, preduzetnicima i pravnim licima, mikro, malim i srednjim preduzećima, kao i zemljoradničkim zadrugama olakšan je pristup finansijskim sredstvima. 

Kreditna podrška je namenena za:

  1. razvoj stočarstva koji obuhvata nabavku životinja i premiju osiguranja životinja propisanu ovim pravilnikom
  2. razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva
  3. investiciona ulaganja u polјoprivrednu mehanizaciju i opremu
  4. nabavku hrane za životinje
  5. investiciona ulaganja u određene vrste mehanizacije i opreme koja se koristi u bilјnoj polјoprivrednoj proizvodnji.

Ministarstvo poljoprivrede potpisalo je ugovore sa 13 banaka i 6 osiguravajućih kuća. Ugovori su potpisani sa Komercijalnom bankom, Prokredit bankom, Banka Intezom, Kredi – Agrikol bankom, Erste bankom, Hypo bankom, Societe Generale bankom, Opportunity bankom, Sberbankom Srbija, NLB bankom, OTP bankom i Poštanskom štedionicom, kao i sa osiguravajućim kućama DDOR Novi Sad, Delta Đenerali, Dunav osiguranje, Globus, Triglav i Milenijum.

Za sva pitanja otvoreni su telefoni Info centra ministarstva: 011 260-79-60, 011 260-79-61, kao i E-pošta: office@minpolj.gov.rs.

Foto: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!