Pioniri stavljaju tačku na ovogodišnja veslačka takmičenja

SMEDEREVO, 20. septembar 2019 – Državnim prvenstvom u konkurenciji pionira i takmičenjem u okviru Kupa Srbije, koje će biti održano ove subote na Adi Ciganliji, zvanično se završava ovogodišnja sezona veslačkih nadmetanja u Srbiji.

Veslački klub Smederevo nastupiće sa pet posada. Milica Mladenović će veslati u skifu, Jovana Vučić i Teodora Stevanovska, kao i Milica Savić i Anastasija Jovanović u dubl skulu. U konkurenciji pionira VK Smederevo će imati dve posade. Posadu četverac skula čine Mihajlo Milovanović, Lazar Bulajić, Stevan Stoilković i Petar Veselinović, a u osmercu će za veslima biti Vukašin Vujanović, Bogdan Cvetković, Rajan Karnahan, Lazar Tasković, Lazar Živanović, Dimitrije Vuković, Ivan Ivanović, Dimitrije Otašević i kormilarka Iva Danić.

Za razliku od kadeta, juniore i seniora, pioniri će umesto 2.000 veslati stazu dužine 1.000 metara.

– Očekujem da se Jovana i Tea domognu zlata. Dobre šanse ima i Milica Mladenović u skifu, ali će imati jaku konkurenciju u skifistkinji iz Čuruga. Ostali će pokušati da ostvare što bolji plasman – kaže Uroš Dimitrijević, trener mlađih selekcija u VK Smederevo.

Veslački klub Smederevo je krajem juna, podsetimo, kada je održano prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore, osvojio 12 medalja, šest zlatnih, četiri srebrne i dve bronzane.

Foto: Veslački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!