Još 600.000 evra za projekte konkurentnosti malih i srednjih preduzeća

SOKOBANJA, 19. septembar 2019 – Evropska unija će preko razvojnog programa EU PRO podržati sa više od 600.000 evra realizaciju 20 novih projekata koji će doprineti većoj konkurentnosti i održivosti preduzeća, odlučeno je na sastanku Upravnog odbora EU PRO-a koji je održan danas.

Organizacije za podršku poslovanju, među kojima je i Regionalna razvojna agencija Braničevo-Podunavlje, a čiji su projekti putem javnog poziva ocenjeni kao najbolji, pomagaće kroz svoje aktivnosti malim i srednjim preduzećima da unaprede proizvodne procese, kvalitet proizvoda i usluga, a pružiće im podršku u uvođenju relevantnih standarda i osvajanju novih tržišta.

Na sastanku UO u Sokobanji predstavljen je dosadašnji napredak koji se ogleda u 224 odobrena projekta vredna preko 18 miliona evra. Trenutno kroz program 56 lokalnih samouprava realizuju 96 projekata iz oblasti infrastrukture, izrade planske i tehničke dokumentacije i uvođena geografskih informacionih sistema. Važan uspeh ostvaren je kroz podršku datu u vidu opreme za 94 preduzeća koja su otvorila 115 novih radnih mesta.

Foto: http://www.eupro.org.rs/

Skorašnji članci

error: Content is protected !!