Ističe rok za besplatnu prijavu e-mail adrese APR-u

19. septembar 2019 – Agencija za privredne registre saopštila je da privredna društva i preduzetnici koji su već upisani u Registar privrednih subjekata imaju još desetak dana za besplatnu registraciju adrese za prijem elektronske pošte. Naime, do 1. oktobra 2019. godine registracija imejl- adrese je besplatna, a nakon tog roka će se plaćati naknada za registraciju promene podatka.   

Registracija adrese za prijem elektronske pošte je, opominju iz APR-a, obaveza privrednih subjekata proistekla iz Zakona o privrednim društvima, koja se od oktobra 2018. godine primenjuje na privredne subjekte koji se tek osnivaju, dok svi ranije registrovani moraju da prijave ovaj kontakt podatak, ukoliko nije registrovan u APR-u. 

Privredna društva popunjavaju registracionu prijavu promene podataka (obavezni podaci) i dodatak br. 31, dok preduzetnici treba da podnesu popunjenu registracionu prijavu promene podataka o preduzetniku (obavezni podaci) i dodatak br. 16. Popunjene prijave se mogu predati lično u APR-u ili poslati poštom, u skladu sa Zakonom o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.

Obaveza registracije imejl- adrese, navodi se dalje u obaveštenju, proističe i iz zakona koji uređuje elektronski dokument, na osnovu koga APR elektronskom poštom dostavlјa rešenje o registraciji osnivanja u obliku elektronskog dokumenta onim privrednim subjektima koji su podneli elektronsku prijavu za osnivanje, kao i druga obaveštenja na osnovu kojih Agencija komunicira s privredom i građanima, koji koriste ostale elektronske usluge APR, kao što je elektronsko podnošenje finansijskih izveštaja.  

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!