Pojedinačni šahovski turnir slepih i slabovidih šahista Srbije u Smederevu

SMEDEREVO, 16. septembar 2019 – U Smederevu je danas održan jednodnevni pojedinačni šahovski turnir slepih i slabovidih šahista Srbije, koji su organizovali Gradska organizacija saveza slepih Srbije iz Smedereva i Nacionalni sportski savez slepih Srbije, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i Grada Smedereva. Učestvovalo je 14 takmičara iz Beograda, Velike Plane, Požarevca, Kuršumlije, Leskovca, naravno i Smedereva, a pobedio je Milorad Vulin iz Beograda.

Posle pet kola, koja su igrana po Švajcarskom sistemu,  Jugoslovenska kružna varijanta, tempo 2 puta po 30 minuta po igraču, iza prvoplasiranog Vulina, drugo mesto je pripalo Stefanu Mitroviću, a treće Luki Bulatoviću.

Turnir slepih i slabovidih šahista Srbije, koji jeo držan u smederevskom Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, povlačenjem prvog poteza otvorila je gradonačlnica Smedereva Jasna Avramović.

Cilj organizovanja ovog šahovskog turnira je, kako kažu organizatori, osnaživanje slepih i slabovidih osoba kroz sportske aktivnosti i podizanje svesti javnosti o mogućnostima i sposobnostima ovih osoba.

Foto: Jelena Stojanović

Skorašnji članci

error: Content is protected !!