Poslednji dan 132. Smederevske jeseni

SMEDEREVO, 8. septembar 2019 – Smederevska jesen, 132. po redu, završava se danas. Kiša je juče unekoliko pokvarila raspored događanja, tako da su neki premešteni za danas, kakav je slučaj sa koncertom Bilje Krstić i grupe „Bistrik“, koji će biti održan večeras od 20 časova u Malom gradu Tvrđave. Sve ostalo u današnjem programu trebalo bi da ostane isto, naravno pod uslovom da vremenske  prilike opet ne stave na muke organizatore, ali i posetioce.

I danas u podne u Tvrđavi je predviđeno dešavanje „Despotov grad – srpska prestonica”, u okviru ga će biti pozorišne predstave, igrokazi, pijaca zanata, kazivanje poezije, viteški turniri….  Na Trgu su programi za decu, nastupaju mališani Predškolske ustanove „Naša radost”, folklorne grupe KUD-ovi. Ovaj program će završiti svojim nastupom  čuveni Dečji hor „Kolibri“.

Za veče je na istom mestu planiran završni koncert. Prvo će od 20 časova nastupiti grupa „Amadeus“, a potom, oko 22, Dragana Mirković uz pratnju Orkestra Darka Petrovića „Grandovca“.

I poslednjeg dana Jeseni, posetiocima, gostima i domaćinima, biće dostupne sve panoramske vožnje o kojima smo vas već informisali; otvoreni autobus na sprat na svakih sat kreće od dečjeg igrališta u Dunavskom parku, brodić za panoramsko razgledanje sa Dunava, iz pristaništa. Tu su i organizovane posete Vili Zlatni breg. U Vilu Obrenovića kreće s u 9, 10 i 30, 12, 13 i 30, 15, 16 i 30 i u 18 časova. Polasci autobusa su 15 minuta pre termina kod ,,Francuske Kape” na Keju, ali kako organizatori napominju, uz obaveznu prethodnu najavu JP ,,Smederevska Tvrđava” na telefon 026/ 615 – 666 i prijavlјivanje imena i prezimena. Cena ulaznica je 300 za odrasle i 150 dinara za decu do 7 godina.

PR

Skorašnji članci

error: Content is protected !!