Gradonačelnica: PKC zainteresovan za kupovinu, ovo je posao veka

SMEDEREVO, 5. septembar 2019 – Skupština grada Smedereva usvojila je danas zaključak o pokretanju postupka za otuđenje iz javne svojine Smedereva putem prikupljanja pisanih ponuda nepokretnosti u Šalinačkoj ulici bb u Smederevu i predloženi tekst javnog oglasa.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, kao inicijator i predlagač, ocenila je da je u pitanju, kako je kazala, misli da je to „posao veka“. Objasnila je i zašto, jer će u slučaju da PKC bude novi vlasnik, kako je kazala, pored otplaćenog kredita i druge hale od 3.000 metara kvadratnih, puteva i infrastrukture koji ostaju u javnoj svojini, Grad Smederevo prihodovati i oko 2,5 miliona evra, „suvog novca“. Prema njenim rečima, novi vlasnik će izgraditi još 10.000 kvadrata i uposliti još 2.000 radnika, na sadašnjih 2.700 zaposlenih.

„Kad je otkupe i postanu vlasnici, nikada više neće otići iz Smedereva. Nemamo bojazan da će naći neku drugu destinaciju, da će pokupiti svoje mašine i otići“, rekla je pored ostalog gradonačelnica i dodala da je kupac obavezan, u slučaju da neko drugi ponudi višu cenu, ispoštuje klauzulu u ugovoru u vezi sa desetogodišnjim ugovorom Grada i PKC-a o zakupu od 3,2 evra po metru kvadratnom.

Komisija za propise je prethodno prihvatila pomenuti predlog zaključka i tekst oglasa i predložila Skupštini grada Smedereva da donese Zaključak u datom tekstu i objavi navedeni tekst oglasa, dok Savet za budžet i finansije nije održao sednicu povodom ovog pitanja zbog nedostatka kvoruma.

Na današnjoj sednici konstatovana je ostavka Biljane Milošević, direktorke Ustanove „Sunce“ na mesto člana Nadzornog odbora JKP Parking servis Smederevo zbog sukoba interesa.

Skupštinskoj sednici, pored odbornika vladajuće stranke, prisustvovao je deo opozicije koju je predstavljala Demokratska stranka Srbije, a došli su zbog, kako se čulo, važnosti teme, ali nisu želeli da učestvuju u glasanju, zato što su „protiv prodaje zemlje strancima“.

„Ni pedalj ove zemlje, ni pedalj ovog grada ne bi trebalo da bude prodat strancima“, rekla je Miloratka Bojović iz DSS-a, koja je osim toga izrazila nezadovoljstvo što se ovako važna tema našla po hitnom postupku na dnevnom redu, navodeći da su materijal za sednicu dobili u subotu, a sednica je zakazana u vreme kada se održava manifestacija „Smederevska jesen“, ocenjujući da je u pitanju „marifetluk“.





Skorašnji članci

error: Content is protected !!