Do prvih bodova u gostima kod lidera na tabeli

SMEDEREVO, 4. septembar 2019 – Fudbaleri Smedereva načinili su nemalo iznenađenje pobedivši večeras sa 1:0 Metalac, do ovog kola lidera na tabeli Prve lige, i to u Gornjem Milanovcu.

Do prve pobede, i prvih bodova, Smederevci su stigli golom u ranoj fazi susreta, kada je posle kombinacije sa Milošem Rnićem novajlija Milan Basrak, pristigao iz Slovačke, u 7. minutu pogodio mrežu domaćina. Ispostavilo se da je to bilo dovoljno za pobedu i veliku radost fudbalera Smedereva i dvadesetak vernih navijača koji su ih pratili i na ovom gostovanju.

Junak utakmice – golman Žarko Trifunović

U Milanovcu je su se učenici Nebojše Vučićevića pokazali u novom izdanju, tim nije imao slabog pojedinca, a ako nekoga treba istaći to je golman Žarko Trifunović, koji je u nekoliko navrata sačuvao mrežu, time i bodove svojoj ekipi.

Iako su u prošlom kolu kod kuće pretrpeli poraz od Grafičara (1:2), već u toj utakmici video se napredak, Smederevci su pružili dobru partiju i nagovestili da se neće dugo čekati na te prve bodove, u novom, u odnosu na dotadašnji, prilično izmenjenom sastavu.

Smederevo u osmom kolu, u nedelju, dočekuje ekipu Novog Pazara, koja je danas poražena sa 1:0 od Grafičara, prošlonedeljnog gosta na stadionu kraj Stare železare. Biće to prilika da Smederevci pokažu da ovo što se desilo u Gornjem Milanovcu nije bilo slučajnost, da dođu do novih bodova i polako počnu beg sa dna prvoligaške tablice.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!