Otvorena rekonstruisana škola u Saraorcima

SMEDEREVO, 2. septembar 2019 – Nova školska godina u Osnovnoj školi “Heroj Sveta Mladenović” u Saraorcima počela je u kompletno rekonstruisanom objektu. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je finansirala sveobuhvatnu rekonstrukciju, za šta je izdvojeno 71 milion dinara sa PDV-om. Rekonstrukcija objekta je obuhvatila sanaciju i termoizolaciju fasade, sanaciju podova, zidova i plafona, rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže sa sanacijom sanitarnih čvorova, zamena spoljašnje i unutrašnje stolarije, sanacija elektromreže. U toku su pregovarački radovi za osvetljenje.

Grad Smederevo je izdvojio 1,7 miliona dinara i opremio kompletan školski prostor, saopšteno je na zvaničnoj Internet prezentaciji Grada Smedereva i dodaje da je škola opremljena novim nameštajem, savremenim nastavnim sredstvima i time je omogućena multimedijalna nastava.

Na ovaj način stekli su se uslovi da učenici pohađaju nastavu samo u jednoj smeni što je jedan od ciljeva u obrazovanju koje je istaklo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zaključuje se u informaciji.

Foto: Grad Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!